Zini kā garšīgi pagatavot lomu? Padalies un iesūti arī savu recepti.  IESŪTĪT


LĪNIS CEPTOS KARTUPEĻOS

Sastāvdaļas
  • Līnis (>1kg)
  • Jaunie kartupeļi
  • Burkāni, sarkanie sīpoli
  • Krējums, majonēze, franču sinepes
  • dilles, sīpolloki
  • sāls, pipari

Pagatavošana:
Ņemam svaigu līni, nomazgājam un sagatavojam pildījumam. 
Pildījumam sajauc krējumu, majonēzi, sakapātas dilles un sīpollokus, garšvielas (pēc vajadzības), tējkaroti franču sinepju. To visu sajauc kopā un pilda līnim vēderā, daļu pildījuma uzklāj līnim virspusē. Pēc tam notīra jaunos kartupeļus, burkānus, sarkanos sīpolus, to visu sagriež sīkos gabalos. Līni un dārzeņus kārto uz cepampapīra un liek cepties 200 grādu temperatūrā 30min, pēdējās 5 minūtes cepeškrāsnī uzliek grila režīmu, lai apbrūninās garoziņa. Labu apetīti!

Nepieciešamais laiks: 40 min.

Rezultāts


CEPTAS LĪDAKAS UZKODA 

Sastāvdaļas
  • Līdaka (1-1,5kg)
  • 2 Olas
  • Milti
  • Eļļa
  • sāls, pipari

Pagatavošana:
Notīram līdaku un pārgriežam to gareniski gar mugurkaulu uz pusēm. Pēc tam abas daļas sadalam sīkos gabaliņos. Tikmēr sakuļam 2 olas un sagatavojam miltus. Līdakas gabaliņus samaisam ar sāli, pipariem un garšvielām pēc vēlēšanās. Pēc tam ņemam gabaliņus, apviļājam miltos un olā un cepjam uz pannas. Jā, tik vienkārši, garšo ideāli! Labu apetīti!

Nepieciešamais laiks: 20 min.

Rezultāts


PILDĪTS ZANDARTS 

Sastāvdaļas
  • Zandarts (1-2kg)
  • Krējums, majonēze, franču sinepes
  • Sīpolloki, dilles, pētersīļi
  • Sāls, pipari, garšvielas

Pagatavošana:
Nomazgājam un sagatavojam pildīšanai svaigu zandartu. Zandartam vajadzētu būt virs 1kg. 
Sajaucam krējumu, majonēzi, franču sinepes ar sakapātām dillēm un sīpollokiem. Šo masu pildam zandartam vēderā un uzklājam arī zandarta virspusē. Sagatavoto zandartu liekam cepeškrāsnī un nedaudz ietinam follijā. Cepjam 200 grādu temperatūrā 30min, pēdējās 5 minūtes ņemam nost folliju un slēdzam grila režīmu. Ļoti garšīga zivs! Labu apetīti!

Nepieciešamais laiks: 40 min.

Rezultāts


SVAIGS MAZSĀLĪTS ZANDARTS 

Sastāvdaļas
  • Zandarts >1kg
  • Cukurs, sāls, pipari
  • Sīpols

Pagatavošana:
Notīra zandartu, nogriež galvu un izņem iekšas. Pēc tam filē zandartu griežot no augšējās spuras, gar spuras vienu malu visā garumā līdz astei. Pēc tam turpina griezienu dziļāk, gar ribām līdz lejai. Vēderu var nepārgriezt, un uzreiz tāpat filēt gar muguras spuras otru pusi. Rezultātā sanāk divas filejas puses, kas ar vēdera daļu ir savienotas kopā, šādi būs vieglāk sasālītās filejas nofiksēt, pārlokot vienu otrai pāri.  
Pēc tam izveido sāls un cukura maisījumu 2:1, klāt pievienojot piparus pēc vajadzības. Filejas klāj ar ādu uz leju un izveidoto maisījumu vienmērīgi uzber pa visu griezuma daļu. Ar bēršanu neskopojas, sāls/cukura maisījumu ber biezā kārtā. Zivi pārsālīt nevar, jo tā uzsūks sāli tik, cik tai vajadzīgs, un pārējais sāls izvilks no zivs ūdeni un pārvērtīsies sālījumā. Šim sālījuma šķidrumam zivs ir jāapņem pilnībā, un šādi zivi var uzglabāt vismaz mēnesi ilgi!   
Tātad, uz zivs saberam sāls/cukura maisījumu, pārlokam filejas vienu otrai pāri un liekam dziļākā traukā. Tam visam uzliekam slogu, uzliekot pāri vēl vienu šķīvi un kādu smagumu. Jāuzmana, lai veidojas pietiekoši šķidruma(sālījuma) un tas apņem visu zivi, lai viss iesālītos vienmērīgi un ilgāk glabātos. Filejas var arī apgriezt otrādāk, lai vienmērīgāk iesālās.
Labāks rezultāts būs pēc ilgāka laika, citi jau ķeras klāt pēc dažām stundām, citi pēc 48 stundām. Vajadzētu noturēt zem sloga vismaz diennakti!

Kad pagājušas 24h, ņemam ārā mūsu mazsālīto zandartu un ar plānu filēšanas nazi griežam plānās loksnītēs. Ēd tāpat kā lašmaizītes, ar baltmaizi, sīpolu, dillītēm vai citronu, pēc katra gaumes. Izsmalcināta uzkoda, ko likt uz svinību galda. Labu apetīti!      


Nepieciešamais laiks: 24 h.

Rezultāts


ZANDARTA STEIKS 

Sastāvdaļas
  • Zandarta fileja
  • Eļļa
  • Sāls, pipari
  • Citrons

Pagatavošana:
Nofilē svaigu zandartu. Atkarībā no personu skaita, ņem vienu vai vairākus filejas gabalus un pārkaisa ar sāli, pipariem, garšvielām pēc katra gaumes. Paralēli uzkarsē pannu. Lej uz pannas eļļu un liek filejas gabalus cepties, cep no abām pusēm, lai nedaudz apbrūno. Pēc vēlēšanās īsi pirms pasniegšanas uzspiež citrona sulu. Labu apetīti!

Nepieciešamais laiks: 10 min.

Rezultāts

Reģistrēties Ienākt
Top