Treniņā pirms LČ spiningošanā pieveic 124 cm zaļsvārci

Publicēts: 2017-06-21 | Copmans: Mansloms.lv
Komentāri (0) | Unikālie skatījumi: 1000



Sakarā ar to, ka Pilssalā norit apjomīgi restaurācijas un būvniecības darbi, par čempionāta norises centru izraudzīts Ziemera pagasta atpūtas un tūrisma centrs “Jaunsētas”. Aģentūras “ALJA” direktors Māris Lietuvietis pauda gandarījumu par to, ka Alūksne ir ieraudzīta un novērtēta. Viens no priekšnoteikumiem tam bijis federācijas redzējums jau pagājušajā gadā, ka mums ir visi apstākïi, lai varētu sarīkot šāda mēroga čempionātu. Tā kā viens no šī posma mērķiem ir noskaidrot veiksmīgākos spiningotājus Latvijas izlases kandidātiem Pasaules čempionātam, tad jau dienas desmit te uz treniņiem brauc šī sporta veida pārstāvji no visas Latvijas, kuri dod arī savu pienesumu uzņēmējiem, izmantojot viņu viesnīcu un citus pakalpojumus.

Kādus lomus vilks sacensību dalībnieki, varam tikai prognozēt, bet to, ka Alūksnes ezerā mīt ïoti smagi plēsēju sugas īpatņi, šaubu nav. Šopavasar virs pieciem sešiem kilogramiem smagas līdakas izdevies noķert vairākiem alūksniešiem, bet treniņu laikā sportists Uldis Priede no komandas Neste Fishing Team 4. jūnijā no dzelmes izcēla pēdējo gadu smagāko “tīrradni” - 124 centimetrus slaidu līdaku. M. Lietuvietis sacīja, ka vīri lēsuši, ka tai vajadzētu svērt ap 14 kilogramiem, jo svaru, lai to fiksētu, nevienam līdz nav bijis. Taču šaubas neradīja tas, ka tā tiešām ir smagākā šīs sugas pārstāve, ko nācies noķert pēdējos gados.

Veiksmīgais makšķernieks un šī notikuma liecinieki mirkli tīksminājušies par negaidīto lomu, deva tai atpakaï brīvību Alūksnes ezera ūdeņos. Kad tā atkal būs tik vieglprātīga, lai uzķertos uz kāda spiningotāja mākslīgās ēsmas, rādīs laiks.

Par gaidāmo Latvijas čempionātu Alūksnē jau interesējas šī sporta veida cienītāji, tāpēc atgādinām, ka sestdien otrā posma atklāšana notiks pulksten 11.45 un starts tiks dots pulksten 12.00. Savukārt rezultātu paziņošana notiks pulksten 20.00. Vēl pirms kāda laika bija sarosījušies arī vairāki Alūksnes plēsīgo zivju spiningotāji, taču pieteikumos pazīstamus vietējo uzvārdus nemanīju. Svarīgākais ir, lai mūsu ezers nostiprina savu statusu starp tām ūdenstilpēm, kas ir draudzīgas ne tikai vietējiem iedzīvotājiem, bet ikvienam, kas dodas uz to makšķerēt vai vienkārši pie tā baudīt labu atpūtu. Latvijas čempionāta posms arī ir viens no tiem.

 

Avots: Malienas Ziņas


Komentāri (0)

Vēlies komentēt? Reģistrējies vai ienāc portālā.

Šeit vēl nav komentāru!
Reģistrēties Ienākt
Top